آخرین مطالب

شهیدی‌فر اضافه کرد: البته بنظر می‌رسد با توجه به استقبال شالیکاران، کشت رتون نیز به نسبت سالیان گذشته 20 تا 25 درصد افزایش داشته باشد. نماز جمعه، قرآن و عترت

شهیدی‌فر اضافه کرد: البته بنظر می‌رسد با توجه به استقبال شالیکاران، کشت رتون نیز به نسبت سالیان گذشته 20 تا 25 درصد افزایش داشته باشد.

  بزرگنمایی:

مجید اسدی خبرنگار  روزنامه جمهوری اسلامی  :عزیزالله شهیدی‌فر در گفت‌وگو با خبرنگار  ما   در خصوص آخرین وضعیت کشت دوم در مازندران در پی کم آبی سال زراعی جاری و محدودیت‌های موجود؛ اظهار کرد: در بحث کشت دوم طی سال جاری تمام تاکید ما بر این بود که به دلیل کمبود ذخائر آبی به ویژه در تیرماه، کشت دوم را مدیریت و کنترل کنیم.

وی افزود: تمرکز ما بیشتر معطوف اراضی نوار ساحلی، چاه‌‌های عمیق و نیمه عمیق بوده است و خوشبختانه عدم کشت در این مناطق در سطح استان، جا افتاده است و تذکرات و توصیه‌ها، اثر خود را در عمل گذاشت.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران، خاطرنشان کرد: طی سال جاری به نسبت سالیان گشذته شاهد کاهش خزانه‌های کشت دوم در سطح استان بودیم؛ منتهی ما از آن طرف شاهد افزایش کشت رتون در سطح استان خواهیم بود.

این مسئول ادامه داد: خیلی از اراضی شالیزاری در همسایگی آب بندان‌ها و رودخانه‌ها قرار داشتند که کشت دوم در این اراضی بلامانع بود و کشت دوم از سوی شالیکاران انجام شده است.

شهیدی‌فر بیان کرد: ما در استان بیش از 800 آب بندان‌داریم که ذخیره آبی 50 درصدی در این ایام دارند و با توجه به بارش‌های اخیر این میزان افزایش نیز یافته است و اراضی این مناطق نیز این فرصت را داشتند که کشت دوم و یا کشت رتون را داشته باشند.

وی عنوان کرد: البته ما طی سال جاری در بحث بذر شبدر به عنوان کشت علوفه و کشت دوم در الویت قرار دادیم و حجم بالایی از بذر شبدر را وارد استان کردیم که در حال توزیع هستیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران، اعلام کرد: بنطر می‌رسد با توجه به شرایط موجود، طی یال جاری شاهد افزایش کشت رتون و از آن سو شاهد کاهش کشت مجدد در سطح استان باشیم.

این مسئول تصریح کرد: با توجه به محدودیت اعلام شده در خصوص کشت دوم بنظر می‌رسد طی سال جاری نزدیک به 30 درصد کاهش کشت دوم به نسبت سالیان گذشته در سطح استان داشته باشیم.

شهیدی‌فر اضافه کرد: البته بنظر می‌رسد با توجه به استقبال شالیکاران، کشت رتون نیز به نسبت سالیان گذشته 20 تا 25 درصد افزایش داشته باشد.

وی تشریح کرد: در آخرین جلسه شورای برنامه ریزی پیشنهاد شده بود که کلا کشت دوم در سال جاری، ممنوع اعلام شود، اما در ادامه با توضیحاتی که جهاد کشاورزی در خصوص شرایط موجود داد و با تایید ممنوعیت در اراضی نوار ساحلی و چاه‌های عمیق و نیمه عمیق که به منابع آبی استان لطمه وارد می‌کند؛ با محدودیت کشت دوم موافقت شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران، افزود: ما با این توضیح که در واقع چاه‌های زیر 15 تا 20 متر به عنوان چاهک محسوب می‌شوند و با یک بارندگی پر می‌شوند و بیاییم اجازه بدهیم که شالیکاران این اراضی، اقدام به کشت مجدد کنند؛ چرا که اگر به فرض در منطقه ای 20 تن کشت مجدد انجام نگیرد، از ان طرف باید 20 تن برنج، وارد کنیم.

این مسئول گفت: لذا مقرر شد که در مناطقی که مشکل نداریم و به سفره‌های آب زیرزمینی ما آسیب نمی‌رساند، کشت مجدد و رتون داشته باشیم.

شهیدی‌فر تاکید کرد: بر این اساس ما مصوبه گرفتیم که محدودیت داشته باشیم نه ممنوعیت و لذا با توجه به بارندگی‌های مرداد که به کمک ما آمد و شرایطی که برای کشت دوم اعلام شد، شاهد کشت دوم در برخی از مناطق استان هستیم.

وی در پاسخ به این سوال که علیرغم اعلام ممنوعیت آتش زدن کاه و کلش در اراضی شالیزاری اما همچنان شاهد آن هستیم؛ مطرح کرد: بله ما هم تایید می‌کنیم که به تعداد محدودی این عمل در برخی از نقاط صورت گرفته اما اگر بخواهید میدانی رصد کنید و قضاوت کنید به مراتب به نسبت سالیان گذشته کمتر شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران، در خصوص آخرین وضعیت قیمت برنج طی سال جاری اذعان کرد: قیمت برنج در ابتدای فصل از آنجا که در اختیار کشاورزان است، فکر می‌کنم که قیمت مناسبی را شاهد باشیم؛ هر چند شاید با این قیمت، کشاورز با توجه به تورم موجود نمی‌تواند مانوری بدهد و دستش را بگیرد.

این مسئول افزود: در حال حاضر زمان برداشت است و قیمت بازار عموما قیمت مناسبی است و قیمت‌های فعلی هم ورد رضایت شالیکاران و مردم است و هم ما به عنوان متولی از این قیمت راضی هستیم.

شهیدی‌فر اظهار کرد: قیمت هر کیلو برنج سفید در بازار حال حاضر بین 30 تا 32 هزار تومان است و ارقام برداشتی در شالیکوبی‌ها با این قیمت به فروش می‌رسد.

وی بیان کرد: این قیمت، نرخ متعادلی است که اگر بالاتر برود به خریدار، فشار می‌آورد و اگر پایین‌تر بیاید، شالیکار ضرر می‌کند.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

حجت الاسلام والمسلمین شیخ عیسی اسماعیلی امام جمعه موقت / گفت مسئله حجاب به عهده مسئولان سه قوت می باشد و باید روز قیامت این سه نفر جوابگوی شهدا و این نظام باشند

حسینیان جانشین سازمان بسیج کارگران و کارخانجات کشور شد

پیش‌بینی برداشت بیش از 145 هزار تن مرکبات از 3740 هکتار باغات سیمرغ

کشف ماینر‌های میلیاردی قاچاق در شهرستان سیمرغ

خانلری امام جمعه سیمرغ گفت / با تاکید بر اینکه توان دفاعی کشور خط قرمز نظام است تصریح کرد موشک. های ایران اسلامی همیشه در حالت آماده باش هستند

امام جمعه شهرستان سیمرغ گفت /کتاب و کتاب خوانی مهم‌ترین ابزار در ارتقا فرهنگ عمومی جامعه است.

حضور خادمیاران امام رضا(ع) در چهارشنبه‌های رضوی همزمان با ایام فاطمیه (س) در مدارس سیمرغ

عطر فاطمی (س) درچهارشنبه‌های امام رضایی در شهرستان سیمرغ همزمان با ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)

ایستگاه صلواتی چهارشنبه‌های رضوی(ع) درسوگ حضرت زهرا(س)درسیمرغ برپا شد

عضو هیات رئیسه کمیسیون اصل نود مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار ما : عدالت پزشکی در شهرستان‌های محروم رعایت نشده است

دیدار و تجلیل خادمیاران رضوی از پرستاران فداکار سیمرغ بمناسبت میلاد باسعادت حضرت زینب کبری(س)

مراسم راهپیمایی یوم الله 13 آبان 1404 در شهرستان سیمرغ برگزار شد

پیام فرمانده انتظامی شهرستان سیمرغ به مناسبت 13 آبان

دیدار فلاح مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان مازندران با وهابی خنکداری فرماندار شهرستان سیمرغ

نشست مشترک مسئولان شهرستان جهت بررسی مسائل شهری نشست مشترکی

حجت الاسلام والمسلمین خانلری گفت آمریکای جنایتکار و متحدانش بدانند که ملت ایران همواره در برابر دشمنی ها خیانت های آنها با صلابت خواهد ایستاد

بازدید فرماندار سیمرغ از مرکز بهداشت شهرستان و تجلیل از پرستاران به مناسبت میلاد حضرت زینب(س)

عطر مهربانی رضوی در چهارشنبه‌های سیمرغ در ادامه پویش معنوی «چهارشنبه‌های رضوی»ایستگاه صلواتی به همت خادمیاران و یاوران رضوی

درخشش مهر و ایثار رضوی بمناسبت بزرگداشت روز حضرت زینب کبری (س) در سیمرغ

در راستای پاسداشت مقام شامخ شهدا و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، سردار موحد فرمانده سپاه کربلا استان مازندران با حضور در منزل شهید والامقام صمصام‌طور

هم‌افزایی رضوی در سنگر علم و تربیت درسیمرغ نشست مشترک خادمیاران و یاوران رضوی شهرستان سیمرغ

پیام تبریک وهابی خنکداری فرماندار شهرستان سیمرغ بمناسبت روز پرستار

برگزاری جلسه ستاد شهرستانی راهیان نور دانش آموزی دختران سال 1404 شهرستان سیمرغ

عضو هیات رئیسه اتاق اصناف ایران مطرح کرد؛ نانوایان و مردم از قیمت نان ناراضی! / «نانینو» شکست خورده است

امام جمعه سیمرغ با انتقاد از سکوت برخی مسئولان در برابر پدیده بد حجاب اظهار کرد مسئولان موظف هستند در تبیین حکم الهی حجاب و نهی از منکر وظیفه شرعی و اجتماعی خود را به درستی ایغا کنند

شروع کشت توت فرنگی در بیش از 400 هکتار از اراضی کشاورزی سیمرغ

جلسه شورای تربیت بدنی به ریاست وهابی خنکداری فرماندار سیمرغ برگزار گردید

تداوم اجرای نهضت آسفالت در سیمرغ

سرهنگ حسنعلی‌زاده، با اشاره به نقش راهبردی بسیج در آموزش‌های دفاعی، آمادگی ناحیه برای پشتیبانی از برنامه‌های آموزشی و فرهنگی

نمایشگاه دستاوردهای یک‌ساله‌ پایگاه‌های مقاومت بسیج شهرستان سیمرغ در حالی برپا شد که فضای آن بیش از هر چیز یادآور «کار بی‌ادعا و تلاش میدانی» بود.

حجت الاسلام والمسلمین خانلری گفت /این زن باشرف ایرانی با حجاب عفت و التزام به قواعد به عالی ترین سطوح فعالیت در تمام عرصه ها دست پیدا کرد

اصغری اظهار داشت:این اقدام نیکوکارانه با هدف ترویج فرهنگ انفاق،نذر رضوی و گسترش روح همدلی و نوع‌دوستی در میان مردم منطقه انجام گرفت

بازدید فرماندار سیمرغ از تجهیزات پدافند غیرعامل برپا شده توسط هلال احمر در پارک شهر

آیین اختتامیه هفته ملی کودک با حضور وهابی خنکداری فرماندار سیمرغ

جلسه شورای ترافیک شهرستان به ریاست وهابی خنکداری فرماندار سیمرغ برگزار شد.

رئیس عقیدتی سیاسی فرماندهی انتظامی مازندران خانواده کارکنان نیروی انتظامی را پشتوانه اصلی مأموریت‌های خطیر این نیرو توصیف کرد

رایحه مهربانی رضوی در هفته نظم و امنیت در سیمرغ همزمان با هفته نیروی انتظامی

خادمیاران سیمرغ درتجدید میثاق با شهدای گمنام در ادامه پویش معنوی چهارشنبه‌های رضوی

برگزاری جلسه خیرین سلامت با حضور وهابی خنکداری فرماندار سیمرغ

راهپیمایی بشارت نصر درحمایت از ملت مقاوم و قهرمان فلسطین امروز پس از اقامه نماز عبادی سیاسی جمعه با حضور نماز گزاران در شهرستان سیمرغ برگزار شد

امام جمعه کیاکلا گفت هدف آمریکا و رژیم صهیونیستی از آغاز تضعیف و نابودی جریان مقاومت بود اما امروز حزب الله و سایر گروه های مقاومت با قدرتی فراتر از گذشته در صحنه حضور دارند

ملیحه کریمیان کناری با حکم استاندار مازندران به‌عنوان نخستین زن شهردار در تاریخ این استان منصوب شد.

نشست هماهنگی جهت صدور پروانه ساخت و تسریع در روند ساخت ساختمان اداری- امدادی جمعیت هلال احمر به میزبانی شهرداری سیمرغ

برقراری نظم و امنیت در جامعه حاصل زحمات شبانه روزی همکاران شما در نیروی انتظامی است که ما و مردم همیشه قدردان زحمات شما و همکارانتان هستیم.

دیدار مدیر عامل معاونان و مدیران آب وفاضلاب مازندران با امام جمعه سیمرغ

برگزاری برنامه مشترک فرهنگی و آموزشی در دبستان جهاد رکن‌کلا

به مناسبت روز خانواده و دنیای زیبای کودکان، برنامه‌ای فرهنگی و آموزشی با حضور مسئولین در مدرسه شهید فرزاد بابایی روستایی زیارکلا

سرهنگ حسین اسدی فرمانده انتظامی شهرستان سیمرغ گفت /تا کسی جرات نکند به جمهوری اسلامی نگاه چپ داشته باشد

ایران اسلامی ضرر بزند افزود ایران راه مقابله ودور زدن تحریم ها را می داند و تحریم های گذشته تاثیر چندانی بر اقتصاد کشور نخواهد داشت

معارفه دکتر محسن رمضانی بعنوان فرمانده جدید پایگاه بسیج کارمندی شهید حسین حاجیان جهاد کشاورزی صورت پذیرفت