در واکنش به صف‌های مرغ و روغن در شب عید و نوروز ؛ اکبری تالارپشتی : معیشت مردم برای رئیس جمهور خیلی اهمیتی ندارد
پنجشنبه 5 فروردين 1400 - 19:03:39
مجید اسدی خبرنگار روزنامه جمهوری اسلامی : :بازار شب عید امسال با سال‌های گذشته یک تفاوت فاحش داشت. تفاوتی که به عینه می‌توانستیم در بازار و جیب مردم به خوبی آنرا مشاهده کنیم. از یک طرف برخی از اقلام خوراکی پرمصرف مانند روغن نباتی و گوشت مرغ با کمبود مواجه بود و از سوی دیگر قیمت این کالاها به همراه اجناس مصرفی عید آنقدر بالا بود که مردم برای تامین مایحتاج نوروزی خود با مشکل روبرو شدند.

ماجرای کمبود روغن نباتی و مرغ اما سر دراز دارد. پیشتر انتقادات نسبت به این موضوع سبب شد که رئیس جمهور و سخنگوی دولت در مقام پاسخگویی به این مشکلات، مجلس را متهم اصلی بروز این نابسامانی‌ها بنامند.

«حسن روحانی» چندی پیش عدم تشکیل وزارت بازرگانی را علل بروز گرانی‌ها برشمرد و اظهار کرد: ««ما که وزیر بازرگانی نداریم اگر می‌داشتیم و اگر میان دولت و مجلس همکاری صورت می‌گیرد، امروز ما روز و نوروز دیگری داشتیم. ما امروز کسی را نداریم که مسئول خرید و اجناس مردم باشد ... یک وزیر داریم که به فکر صنعت خودش و یک وزیر هم داریم که به فکر کشاورزی خودش است. ما یک وزیر می‌خواهیم که به فکر زندگی مردم و مصرف مردم باشد، به فکر این باشد که توزیع چگونه انجام می‌شود. توزیع چه می‌شود؟ توزیع ما بی‌صاحب است و این مشکل اصلی ماست.»

«علی ربیعی» سخنگوی دولت نیز با اتهام زنی به مجلس گفت: «صف‌هایی که در هفته‌های اخیر می بینیم نتیجه فضاسازی‌هایی بود که در هنگام بررسی لایحه بودجه در مجلس در خصوص نرخ ارز کالاهای اساسی اتفاق افتاد.»

اما کارشناسان و فعالان رسانه‌ای مطرح می کردند که اگر عدم وجود یک وزارتخانه باعث بروز این مشکلات است پس چرا با وجود وزارتخانه‌های مختلف کشور در این موارد هم مشکلات زیادی دارد. به طور مثال مگر وزارت صمت نداریم که اینگونه قیمت خودروها گران شده و از کیفیت آنها هر روز بیشتر کاسته می شود.

این اظهارات باعث واکنش مجلسی‌ها نیز شد. «محمدحسین فرهنگی»، سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سخنان حسن روحانی مبنی‌بر اینکه عدم تشکیل وزارت بازرگانی دلیل گرانی‌ها است، گفت:« این حرف دقیق نیست. ما وزارتخانه کار یا مسکن را داریم، اما شاهد مشکلات عدیده در این دو حوزه هستیم. بود و نبود نام بازرگانی بر یک وزارتخانه هم نمی‌تواند اثری داشته باشد.»

«عزت‌الله اکبری تالارپشتی»، رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نیز طی تذکری در صحن علنی مجلس با بیان اینکه وقتی دولت کارها را رها کند مجلس نمی‌تواند نسبت به امور مردم بی تفاوت باشد گفت: «حدود چهار ماه قبل وزیر صمت و وزیر جهاد کشاورزی طی جلسه‌ای درباره مایحتاج مردم از جمله مرغ و روغن خوراکی تقسیم کار کردند. آقای رئیس جمهور شخصا این تصمیم دو وزیر را بدون اینکه پیشنهاد جایگزین ارائه شود، وتو کردند. این نشان می دهد که معیشت مردم برای رئیس جمهور خیلی اهمیتی ندارد. رئیس دولت نمی‌ تواند مایحتاج شب عید مردم را مدیریت کند و بعد از هشت سال می‌گوید چون وزارت بازرگانی ندارد این مشکلات بوجود آمده است!»

اما ماجرای مشکلات گوشت مرغ و روغن نباتی به این چند روز باز نمی‌گردد. ماجرای دفن جوجه‌های زنده یک روزه که فضای مجازی را پر کرد و جنجال زیادی به پا کرد خود نشان می دهد که ماجرا از کی و کجا آب می خورد. بسیاری از دامداران و مرغداران این روزها نسبت به گرانی بیش از اندازه خوراک دام و طیور اعتراض دارند. آنها مطرح می کنند که با این گرانی مواد خوراکی دام تولید دیگر به صرفه نیست.

در همین رابطه، مطرح می شود تولید مرغ حدود 30 درصد کاهش داشته است زیرا تاخیر در پخش ذخایر راهبردی مرغ و عدم هماهنگی وزارت کشاورزی با تولید کننده باعث بروز این آشفتگی در بازار شده است.

برخی این شرایط را به وضعیت « بی دولتی» تعبیر می کنند. تلنبار شدن بسیاری از مشکلات و یله و رها شدن آنها و مدیریت التماسی برخی از امور مانند کرونا، صف های مرغ و روغن خوراکی و افسارگسیختگی تورم و ... همه و همه نشان دهنده نوعی از مدیریت در کشور است که چندان سررشته امور را در دست ندارد و تنها در مقام پاسخگویی یا همه چیز را گل و بلبل قلمداد می‌کند یا اینکه مشکلات را به گردن نهادها و قوای دیگری می اندازد که وظیفه‌شان نظارت و قانون گذاری است نه اجرا و مدیریت امور.

http://simorghpress.ir/fa/News/6301/در-واکنش-به-صف‌های-مرغ-و-روغن-در-شب-عید-و-نوروز-؛-اکبری-تالارپشتی-معیشت-مردم-برای-رئیس-جمهور-خیلی
بستن   چاپ