مساجد تاریخی مازندران فرصتی مغتنم برای توسعه گردشگری مذهبی
پنجشنبه 3 فروردين 1402 - 19:03:08

مجید اسدی خبرنگار روزنامه جمهوری اسلامی / استان مازندران با دارا بودن بیش از 8 هزار اماکن متبرکه شامل مسجد، تکایا، حسینیه، موقوفات و اماکن مذهبی سهم مناسبی در گردشگری مذهبی دارد که باید این بخش بدرستی به جامعه هدف شناسانده و به مقصد گردشگری معنوی تبدیل شود.

 

اغلب مردم همواره برای سفرهای خود، سفر به جنگل، دریا و آثارباستانی را در دستور کار داشته و شناسایی با تاریخ و آثارباستانی در کنار تفریح در دل طبیعت به امری جدایی ناپذیر در سفرها تبدیل شده و در این بین مساجد تاریخی مازندران فرصتی مغتنم برای گردشگری مذهبی در استان مازندران است که می تواند خاطرات خوبی را در ذهن ها متبادر کند و شکوه اماکن مذهبی و مساجد تاریخی را به رخ بکشد.

 

وجود مساجد تاریخی متعدد در جای جای استان مازندران فرصتی مناسب برای گردشگری مذهبی است که می توان با هدایت تورهایی گردشگری مذهبی در این بخش وارد و برای توسعه گردشگری در این راستا تلاش کرد.

مسجد تاریخی فرح آباد به جامانده از دوران صفویه ساری، مسجد جامع ساری، مسجد جامع آمل، مسجد جامع بابل، مسجد آدینه در روستای زیبای جواهرده رامسر در دل طبیعت و جنگل، مسجد آلاشت، مسجد علامه در تنکابن، مسجدهای گیل‌محله و امیراسعد مربوط به دوره قاجار در روستای بالااشتوج بخش خرم‌آباد تنکابن و مسجد قدیمی شهر خرم‌آباد در شهرستان تنکابن و.. از جمله مساجد مازندران هستند که سالانه و به خصوص در بهار و عید نوروز، میزبان گردشگران مذهبی هستند.

 

 

حجت الاسلام قربانعلی اسماعیلی از کارشناسان فرهنگی استان مازندران هم با بیان اینکه ابنیه های مذهبی و مساجد تاریخی مازندران از ارزشمندترین میراث های معنوی این استان است، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در مازندران گفت: توجه به این اماکن مذهبی و معنوی می تواند رونق گردشگری مذهبی را در پی داشته باشد.

 

وی افزود: میراث معنوی و دینی به دلیل دارا بودن آداب و رسوم و سنت های خاص گذشتگان، بخش مهمی از زندگی مردم این دیار است که تاریخی ارزشمند و زندگی گدشتگان را به تصویر می کشد و برای افرادی که دارای پیوندی عمیق با معنویت هستند، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

 

اسماعیلی گفت: استان مازندران به دلیل دارا بودن تاریخ کهن و آثار باستانی به جا مانده از دوران مختلف تاریخ، همواره یکی از مقاصد گردشگری در کنار طبیعت بکر، جنگل و دریاست و در این بین توجه به گردشگری معنوی و مذهبی مقوله مهمی است که نباید از نظر دور نگه داشته شود و باید در این بخش به گردشگری مذهبی در مساجد توجه شود.

 

مدیر کل اوقاف و امور خیریه مازندران هم از آمادگی مساجد و بقاع متبرکه مازندران از مسافران نوروزی و گردشگران خبر داد و گفت: مراسم تحویل سال نو در امامزادگان شاخص مازندران برگزار شد و شور و شعور خاصی در این مراسم حاکم بود.

حجت الاسلام ابراهیم حیدری جناسمی افزود: با توجه به اینکه 67 مسجد و آستان مقدس و امامزادگان در مسیر جاده های بین راهی استان قرار دارند؛ برنامه ریزی و هماهنگی لازم در این بخش انجام شده و اماکن مذهبی میزبان مسافران نوروزی خواهند بود.

 

وی همچنین با اشاره به برگزاری مراسم آرامش بهاری در امامزادگان مازندران یادآور شد: با توجه به شیوع ویروس کرونا در سه سال گذشته، طرح آرامش بهاری امسال در 300 بقعه و امامزادگان همزمان با عید نوروز و ماه مبارک رمضان اجرایی می شود

http://simorghpress.ir/fa/News/10933/مساجد-تاریخی-مازندران-فرصتی-مغتنم-برای-توسعه-گردشگری-مذهبی
بستن   چاپ